Fietsen en Mountainbiken
Super uitvalbasis voor mooie fietstochten en gewaagde atb paden!

De omgeving leent zich uitstekend voor zowel wielrennen als mountainbiken, hieronder eerst een aantal wielrentips en daarna een stukje voor de ATB liefhebber of misschien voor de downhill liefhebber !

tour de france tarnWielrennen

Het is niet drukbevolkt en ook nog eens niet enorm toeristisch, de wegen zijn lekker rustig en dus ideaal begaanbaar met de fiets. De Tour de France komt meestal dicht in de buurt. Dus mogen we wel concluderen dat als je over een paar stevige kuiten bezit je hier ideaal kan fietsen. Met drie grote meren in de buurt en vele afwisselende landschappen kunt u optimaal genieten. Hieronder alvast een aantal tips:

C9 La Route des Lacs

 Confirmé   100 km

Door het Parc naturel régional du Haut-Languedoc, door Brassac met zijn mooie brug en chateau, langs het Lac de la Raviège, het grootste stuwmeer van de rivier de l'Agoût, en langs Lac de Saint Peyres, het oudste stuwmeer van de Midi-Pyreneeën. En door Boissezon met zijn museum in een oud ford uit de XIe eeuw.

Download hieronder het kaartje en de Franse uitleg van de fietsroute

Download

fietsen door de TarnC2 Sentier du train

 Confirmé   48 km

Mooie route door de Sidobre met zijn enorme granieten rotsblokken in verschillende formaties, door Saint Salvy De La Balme waar je aan de huizen kan zien dat er veel graniet verwerkt wordt, ook is er een muurtekening die je beeld bedriegt over hoe het graniet vroeger verwerkt werd. Door Lacrouzette, centrum van de granietbewerking, waar je zeker even een kijkje in de kerk moet nemen! En door Burlats met zijn chateau en het pavillon d'Adelaïde.

Download hieronder het kaartje en de Franse uitleg van de fietsroute

Download

C13 Entre Sidobre & Montagne Noire

 Expert   76 km

Poort van het Park Naturel de Haut Languedoc, de vallei Du Thoré opent een doorgang naar de Méditerranée. Door Saint Amans Soult met zijn bastide royale en de geboorteplaats van maarschalk Soult (compagnon van Napoléon). Langs Lac de Saint Peyres door de bossen, door Labastide Rouairoux met het textielmuseum. Door Albine en Saint Amans Valtoret met z'n château.racefiets door de tarn

Download

C12 Les routes de Laurent Jalabert  Download

C21 A la bri du vent d'autan  Download

C16 Circuit des Pigeonniers  Download

C4 Au tour du Lac du Laouzas  Download

 

Mountainbiken

De camping ligt midden in de natuur, waar u bossen, bergen (niet te overdreven hoog), landerijen en meren aantreft. Ideaal dus om met de ATB doorheen te fietsen!!! Het enige wat je nodig hebt zijn een paar stevige kuiten en een fiets......... Beschikt je niet over een fiets, wij verhuren ATB's. Resteert het feit, dat je over stevige kuiten moet beschikken, duwen doen wij niet......... Op eigen kracht kun je intens kennismaken met de omgeving van de camping. Het is mogelijk om mooie dagtripjes te maken naar andere gebieden in de buurt, wij beschikken over diverse routes.

Download hieronder bijvoorbeeld het kaartje van de ATB routes in de directe omgeving:

Download

En een kaartje van de Montagne Noire:

Download

De zeer actieve lokale VTT (atb) club organiseert een variatie aan activiteiten waarvan onder andere bijvoorbeeld een trial in de Sidobre en de bekende downhill vanuit Le Bez naar Brassac: